Kvarsittningsrätt | Rättsjurist Stockholm | Advantage Juristbyrå

Kvarsittningsrätt

Kvarsittningsrätt innebär att en av makarna eller samborna vid bodelning, antingen vid skilsmässa eller separation, kan få rätt att att bo kvar i den gemensamma bostaden.

Kvarsittningsrätt – Hur lång tid gäller det och när flyttar man ut?

Rätten gäller att man får ensam nyttja bostaden fram tills dess att bodelningen är klar.

I det här fallet spelar det ingen roll vem som är ägare till bostaden eller står för hyreskontraktet. Den av parterna som vill ha kvarsittning måste visa att denne har störst behov av bostaden.

Ekonomi och lämplighet avgör ofta vid kvarsittning

Vem detta är avgörs i första hand av vem barnen skall bo med, om det inte finns hemmavarande barn så får andra faktorer vara avgörande såsom ekonomisk situation, behov, lämplighet och framför allt vad barnen anser är en stark faktor.

Om tingsrätten beviljar en sådan ansökan, så skall den andra genast flytta därifrån.

Vana av kvarsittningsrätt som din familjerättsjurist Stockholm

Våra jurister vid Advantage juristbyrå hjälper dig gärna med samtliga frågor kring familjerätt och kan biträda dig vid tingsrätten. Vi nås på 08202140, där du även kan ställa dina frågor gällande det rättsliga runt kvarsittningsrätt.

Boka konsultation

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast.

JURIST STOCKHOLM SOM ARBETAR FÖR DIG

Behöver du hjälp?
Kontakta Advantage Advokatbyrå!

Vi ser alltid till att kommunicera med dig angående vad som sker i ditt ärende, med personligt engagemang och service. Vår verksamhet bedrivs utifrån grundläggande kärnvärden såsom skyndsamhet, tillgänglighet och personlig service. Vi behandlar ditt ärende skyndsamt och med största omsorg, vi är alltid tillgängliga via telefon och e-post.
*Genom att fylla i vårt kontaktformulär så godkänner du även vår integritetspolicy.
Call Now Button